CSK slo Stord og er klar for kvartfinale i NM!

Skrevet av geirs

CSK slo Stord 26-25 etter en tett og spennende kamp i CSK-hallen og er dermed klar for kvartfinalen. CSK-guttene gikk inn i 4. rundekampen mot elitelaget Stord med lave skuldre og lite press. Målet med kampen for hjemmelaget var å skape gode prestasjoner, og med litt ekstra flyt kunne spille jevnt med Stords mer rutinerte og fysiske sterke spillere.

Kampen startet litt rufsete for CSK, med mange bom de første ti minuttene. Stord ledet med ett til tre mål gjennom hele første omgang, men CSK hentet seg inn på slutten slik at pauseresultatet ble 11-12 til Stord. CSK spilte disiplinert og kollektivt både i forsvar og angrep. I forsvar tok våre spillere mange tøffe dueller, og målvakt Henrik Eidsvåg hadde mange viktige redninger. Offensivt ble våre gutter mer bestemte og presise i avslutningene utover i omgangen.

I andre omgang var Stord tidlig oppe i ledelse 13-16, men CSK-guttene snudde kampen og etter 11 minutter var de for første gang i ledelsen (17-16). De siste 19 minuttene av kampen ble en «rysare», der lagene byttet på ledelsen. Våre gutter sto kampen ut og viste at de har både styrke, kondisjon og vilje til å prestere på et godt nivå. Og vi vant fullt fortjent 26-25!

CSKs toppscorer i denne kampen ble midtback Kristian Søraker med åtte mål (på ni skudd). Han fikk også æren av å sette CSKs siste mål. I tillegg hadde Mads Alfer seks mål fra venstre bakspillerposisjon. Kun to av CSKs mål i kampen kom på kantskudd, men Stord scoret halvparten av målene sine på kant. Det viser at CSK var gode i midten både i forsvar og angrep. Tett og aggressiv i midtforsvaret, men lite bredde i angrepsspillet. I dag lyktes CSK imidlertid meget godt mot de svære Stord-karene i midtforsvaret («against all odds»).

Totalt var det 16 utvisninger i kampen; ni på CSK og sju på Stord. Det var endel fysisk tøffe dueller, men absolutt en fairspilt kamp. Den lokale juryen valgte Marius Nysether som CSKs beste spiller, med bakgrunn i særs god jobb som 3-er i midtforsvaret samt oppofrende offensivt linjespill mot Stords meget solide midtforsvar. Målvakt Henrik Eidsvåg hadde også en god dag på jobben der han reddet omtrent 40 prosent av skuddene.

Målscorere for CSK var Kristian Søraker (8), Mads Alfer (6), Kim A. Rinnan (4), Mats Guldseth (4), Marius Nysether (3), Erik Halberg (1). Stords toppscorer ble Mathias Meltzer (8). Synd at ikke flere enn omtrent 260 tilskuere fikk oppleve denne fantastiske CSK-kampen, men det blir flere muligheter i løpet av denne høsten…

I årets NM er det kun åtte lag igjen, og CSK er faktisk ett av disse. En utrolig prestasjon så langt. Nå er det stor spenning i forhold til hvem vi møter i kvartfinalen, får håpe at vi ikke møter våre gode naboer Kolstad (14 % sjanse for det).
Lagene som er klare for kvartfinalen: Kolstad, Viking, Runar Sandefjord, Halden, Follo, Bodø, Fyllingen og Charlottenlund. Det vil si at Haslum, ØIF Arendal , Bækkelaget, Drammen og Elverum er utslått!
Kvartfinalene trekkes torsdag 24. september kl 1200 i NHFs lokaler på Ullevaal Stadion.

Til hele spillergruppa med lagledelse: TAKK FOR EN FANTASTISK HÅNDBALLOPPLEVELSE. NÅ HAR DERE LAGT LISTA FOR RESTEN AV SESONGEN!