Hvad nu, herr sportslig leder?

Skrevet av geirs

Sportslig leder Jørn Almberg er svært fornøyd med starten av årets sesong.

Charlottenlund SK Håndball Elite ble stiftet 04.03.2015 og har så langt utviklet seg positivt både organisatorisk og sportslig. Vi har to damelag (2. og 3. div) samt to herrelag (1. og 2. div), og alle fire lag har så langt plassert seg på øverste halvdel i sine respektive serier og tabeller. I tillegg er herrelaget kvalifisert til kvartfinale i Norgesmesterskapet.

Vi tok en prat med sportslig leder Jørn Almberg for å få noen betraktninger rundt den sportslige statusen så langt i sesongen.

Hvordan har lagene prestert så langt i forhold til de mål og ambisjoner dere hadde før sesongstart?

CSK Håndball Elite er som du nevner en nystartet klubb, og med nyopprykket lag i 1. divisjon er vår nøkterne målsetting å etablere oss i divisjonen denne sesongen. Det samme gjelder 2. divisjon, som også er en viktig prestasjonsarena som bygger opp under vårt elitelag og som vi har et tett sportslig samarbeid med – Marius Berge og Roger Kværnø er begge trenere i begge disse lagene.

Damelaget vårt har også startet meget bra, blant annet ved å slå seriefavoritt Levanger på hjemmebane. Også her er målsettingen å etablere seg i 2. divisjon. Styret har vedtatt at herrelaget må vies mest oppmerksomhet i sin første sesong i 1. divisjon, men damelagets trenerteam med Atle O. Johansen i spissen håndterer utfordringen med litt trange kår utmerket så langt, og vi har klokketro på fortsettelsen.

Hva har lagene lyktes med? Hva er årsakene til den positive starten?

Vi har stort fokus på gode treningsvilkår, og å bygge gode treningskulturer hvor spillerne er med på å ta ansvar for dette selv. Vi har dessuten fått på plass to trenerteam som vi har meget god tro på. Det er hverdagen som er viktigst om man skal bygge en god prestasjonsgruppe, og jeg synes vi er godt i gang med å bygge en god hverdag.

Er det noe som kunne vært gjort annerledes og bedre?

Reisekamp som gjennomføres tur/retur på én og samme kampdag var en ny erfaring for oss, og her har vi hatt en bratt læringskurve i høst. Vi har foretatt justeringer med godt resultat her, men er samtidig forberedt på at nye utfordringer vil komme, og da skal vi være klare til å håndtere dem.

I årets A-stall er det et fåtall «rene» Charlottenlund-gutter. Noen refleksjoner rundt dette?

Charlottenlund har de siste årene gått fra å være en typisk bydelsklubb med 3. divisjon som høyeste nivå, til å bli en utviklingsarena med både 1. og 2. divisjonslag samt et nå nykvalifisert Lerøy G18-lag med potensiale til å markere seg i toppen. Mange av våre spillere har vokst opp rødt og grått, og vil alltid ha et tilbud i klubben så lenge de ønsker å spille håndball hos oss. Samtidig har en del spillere med lavere ambisjoner valgt å gå til andre klubber. For å være rustet til 1. divisjon har vi sluppet til et knippe nye spillere. Så å si alle disse er unge trønderske spillere som vi kjenner som talentfulle, med gode holdninger og mye treningsvilje. Jeg vil påstå at også de nyankomne spillerne allerede nå er Charlottenlund-gutter og -jenter, som for lengst kler seg i rødt og grått med stolthet. Hvis noen er i tvil om det så er det bare å komme i Charlottenlundhallen på kamp og bli overbevist!

Hva er fokus nå framover?

Vi er fortsatt i starten av en lang sesong, og har derfor et hovedfokus på å se hver enkelt spiller og gi dem de mulighetene de fortjener. Samtlige må utfordres og få ansvar de kan vokse med. Konkrete utfordringer er fordeling av spilletid og å forebygge mot skader – to faktorer som henger nøye sammen. På kampfronten er vi ett av åtte lag som er igjen i NM, og vi gleder oss stort til å møte Runar Sandefjord onsdag 28. oktober. Vi er stolte over å ha kommet oss i posisjon til å kjempe om semifinaleplass i NM. Det blir en opplevelse, og for de som ikke kan ta turen til Sandefjord anbefaler vi direktesendingen på handballtv.com. Bare fire dager etter kvartfinalen har vi en viktig seriekamp mot Kristiansand, og vi ønsker oss full hall og støtte fra hjemmepublikum i CSK Hummelarena denne søndags ettermiddagen.

 

Og vi ønsker Jørn med sin sportslige stab lykke til med resten av sesongen!