Ååååhhh, så herlig med seier igjen!

Skrevet av geirs

CSK Elite vant hjemmekampen mot topplaget St Hallvard med knepne 27-26. Etter å ha tapt flere jevne kamper i det siste, var det knyttet spenning til kampen mot serietoer og det langt mer erfarne Drammenslaget St Hallvard.

I tidligere kamper har hjemmelaget slitt med tenningsnivået i starten av kampene, men i denne kampen var våre gutter med fra kampstart. I første omgang slet CSKs midtforsvar med å få tak på bortelagets sterke linjespiller Arne M. Sørensen. Når han fikk ballen, ble det enten mål eller 7-meter. St Hallvard hadde stort tempo i ballen og bevegelsene, uten at de fikk utnyttet dette i målprotokollen. Periodevis sto CSK meget godt i forsvar, og i tillegg hadde målvakt Henrik Eidsvåg en god omgang. CSK hadde i første omgang endel gode aksjoner i ankomstfasen, der blant annet Marius Karlsen utnyttet noe slurv i bortelagets returløping. Offensivt i etablert angrep er CSK gode når de er tålmodige og gjennomfører overgangene som avtalt, men periodevis er det enkeltspillere som blir for ivrige og tar for tidlige avslutninger. Ved pause var stillingen 13-13.

Ni minutter ut i andre omgang ledet bortelaget 17-21, og i denne perioden slet våre gutter med overivrige avslutninger og endel tekniske feil i ankomstfasen, samtidig som SHK var nådeløse og utnyttet disse feilene. Men resten av kampen «eide» våre gutter kampen, der vi vant de siste 20 minuttene med 10-5. Forsvaret ble tettere, målvakt Henrik Eidsvåg hadde mange viktige redninger, ankomsten satt bedre og spesielt fikk CSK utnyttet linjespilleren bedre. I etablert angrep satt bevegelsene godt, og bakspillerne fikk lokket bortelagets forsvarsspillere ut på 8-9 meter. Dette ga gode arbeidsforhold for linjespiller Marius Nysether som fikk gode innspill og scoret jevnt og trutt i denne perioden.

Denne kampen var generelt en god kamp av CSK Elite og viser at laget har et godt toppnivå inne. En konkret forbedring fra tidligere kamper er at guttene satte en god standard allerede fra kampstart. Og kanskje henger dette sammen med en forbedret konsentrasjon og skjerping allerede under oppvarmingen…?

Marius Nysether ble CSKs toppscorer med åtte spillemål og i tillegg kåret til lagets beste spiller. I tillegg spilte Mats Guldseth en god kamp, med stor innsats i angrep og forsvar i tillegg til solide returløp.

Målscorere CSK Elite: Marius H. Nysether (8), Kim A. Rinnan (5), Mats Guldseth (4), Mads Alfer (3), Jim R. Kvello (3), Marius Karlsen (3), Kristian Søraker (1).

St Hallvard sine toppscorere var Kristoffer Olsen og Fredrik Utengen med fem mål, mens Arne M. Sørensen ble kåret til lagets beste spiller.

Synd at bare 249 tilskuere var på kampen i CSK-hallen. Håndball på dette nivået er fantastisk underholdning, der spillerne utøver toppidrett både individuelt og i samhandling. Så vi håper at flere tilskuere kommer på nyåret, der første hjemmekamp er mot Haugaland 17. januar.

Neste kamp er imidlertid lørdag 19. desember borte mot Follo.