Hva skjer´a?

Skrevet av geirs

Etter fjorårets ikke helt optimale resultater med nedrykk for herrene og en 3.plass for damene, har vi hatt en god evaluering. Vi har trent for fullt i hele April, hatt en samling i uka i eksamensperioden i Mai, trent 7,5 økter i uka i juni. «Sommerferien» i juli har bestått av 5 økter egentrening i uka. Fra 1. august ligger vi på 8 økter i uka. Perioden handler alt om å legge et godt grunnlag for sesongen, først og fremst fysisk.

Evalueringen etter fjoråret har konkludert med at det er full gass opp og frem, både på herre- og damesiden – sesongens målsetting er enkel: Vi skal sementere plassen bak Kolstad og Byåsen i byen gjennom å vinne 2.divisjon – både herrer og damer. Det er en hårete sportslig målsetting, men med god og mye trening har vi klokketro på at vi skal nå den. Med en omlegging av 2.divisjon vil det være en klar kvalitetsmessig heving av nivået. En ting er sportslig, en annen er arrangementsmessig, økonomisk, administrativ og markedsmessig, jobben er stor – for vi må minst være på 1.divisjonsnivå her og, om vi skal lykkes som klubb.

 

Hva har så skjedd med lagene?

Etter nedrykket har enkelte av gutta gått til klubber i de øvre divisjoner. I mål har Henrik Eidsvåg gått til Haugaland, Lars Christian Bolstad kommer hjem fra førstegangstjeneste som en av to erstattere. Edvard Sørensen-Fuglem, sist i Bodø HK, er den andre.

Marcus Vikan Hansen og Martin Strøm Røsholdt er nye i a-stallen, i fjor herjet dem i 2.divisjon for rekruttlaget, så veien opp er naturlig. Sammen med Fred Fikse Forbord som kommer fra eliteserien med Kolstad, vil disse tre bakspillerne erstatte Kim Andre Rinnan som vi håper kommer til å leke seg i eliteserien for Kolstad og Kristian Søraker som kommer til å levere for Runar Haukerød. Ole Morten Kristiansen har kommet inn på NHH i Bergen og kommer dessverre også til å forlate oss, vi håper Fyllingen ser det samme potensialet som vi ser!

Truls Ervik kommer fra Elverum og Ståle Rangul fra Skogn vil erstatte Marius Nysether som neste sesong kommer til å befinne seg på linja til Bækkelaget.

Gjennom fjoråret viste Martin Mitani solid utvikling på venstrekanten og tas opp fra rekruttstallen. Han erstatter Erik Nyheim Halberg som har flyttet hjem til Elverum.

På trenersiden har Vegard Samdahl og Kristian Valstad kommet inn for å supplere Roger Kværnø.

Herrene vil ikke ha egen rekruttstall i år, de rekruttene som ikke er tatt opp i a-stallen vil tilbringe neste år i Kongens klær. Rekruttlaget blir dermed annerledes enn i fjor og vil bestå av rutinerte gutter og talentfulle menn fra Bringlaget. Viktig å nevne at klubben er veldig fornøyde og glade for alle som også fortsetter i den flotte grådrakta!

Damesiden er bygd opp litt annerledes, man er færre i a-stallen for å kunne gi klubbens unge, lovende spillere muligheten på trening, samt opp i divisjonssystemet ved mulighet, samtidig som de skal få prestere på sine egne arenaer. Men er man god nok, så er man gammel nok og for gammel blir man ikke.

Ane Vorhaug, Rakel S. Heggset og Ida Bjerknes vil prioritere studier og studielivet i Trondheim den nærmeste tiden, samt at Vilde G. Stokke skal ett -1- år på utveksling. Med Ane og Vilde ut fra bakspillerrekka er vi ekstremt fornøyde med å ønske Vera Bekken og Julie Nygård (bildet) velkommen! Begge kommer fra eliteseriespill i fjorårssesongen for Molde. Vera har tidligere spilt godt for Byåsen Elite, mens Julie har dunket inn mål for Levanger. De har begge også vært med i aldersbestemte landslag for Norge. Den siste «nye» er Trude Blestrud Håkonsen som vil overta for Ida på høyrekant. Trude har spilt godt hos oss tidligere. Som sagt kommer det mange gode spillere opp gjennom aldersbestemt, så det kommer garantert til å bli nye debutanter i a-laget, i tillegg til at flere som allerede har debutert, kommer til å spille mer. Som på herresiden er vi ekstremt fornøyde også med alle spillerne som fortsetter i klubben:)

Rekruttene vil ha flere arenaer i tillegg til enkelte i 2.div, også ha 3.divisjon, Lerøy og 18. Under der igjen kan det også komme spillere opp, vi har et av landets aller beste Bringlag i år igjen!

Ny ass.trener på damesiden er Roger Wilmann som kommer inn i teamet med Atle Oliver Johansen og Ståle Rangul.

Før seriestart skal herrene på treningsleir 19.-21.august, spille NM-kamp mot Tynset hjemme den 24.8 og delta i TrønderEnergi-Cup 26.-28.august, samt forhåpentligvis spille enda en NM-kamp hjemme mot eliteserielaget Falk. Seriestart er 4.9.

Damenes program før seriestarten 10.9 er; delta i ThonCup 12.-14.august, Treningskamp mot Molde 21.8 på Oppdal, NM-kamp borte mot Selbu 24.8, deltakelse i TrønderEnergi-Cup 26.-28.august, og forhåpentligvis enda en NM-kamp mot Byåsen Elite.