Tap i 1. divisjonsdebuten

Skrevet av geirs

Det ble en jevnspilt kamp mellom CSK Elite og Sandefjord, men gjestene fra hvalfangerbyen tok med seg begge poengene sørover med resultatet 26-29.

Det var spente CSK-spillere som entret parketten og forventningsfulle CSK-tilskuere som benket seg på tribunen søndag ettermiddag. Med ti nye spillere fra fjorårssesongen ville man få en pekepinn om hjemmelaget ville takle nivået i den nest øverste divisjonen.

Første omgang ble svært jevnspilt, der begge lagene byttet på å være i ledelsen. Pauseresultat var 13-14. Defensivt var det OK omgang, men laget slapp inn noen enkle mål fra midten. Periodevis var det godt kollektivt forsvarsarbeid, og mye å bygge videre på i løpet av sesongen. I etablert angrep viste laget gode og varierte avtaler. Spesielt Kim A. Rinnan ble i første omgang ofte satt opp i gode posisjoner der han fullførte med flotte scoringer. Generelt var førsteomgangen en god CSK-periode.

Karen Fladset (tidligere norsk landslagsspiller/-trener) sa for endel år siden at håndballkamper ofte avgjøres de ti første minuttene i andre omgang. Sandefjord-guttene har tydeligvis fulgt med i historietimene, for etter fem minutter av andreomgangen var de oppe i en firemålsledelse. I denne perioden var CSK-spillerne noe ubesluttsomme og lite kollektive i forsvarsarbeidet. Sandefjord trykket spillet sitt inn i midten av CSK-forsvaret, mens CSK på sin side sto bredt med relativt stor avstand mellom hver enkelt forsvarsspiller. Dette ga Sandefjord en del enkle mål gjennom hele kampen, men spesielt i andre omgang.

CSK jobbet seg inn slik at de lå bare ett mål bak igjen, men en svak fem-minuttersperiode bidro til at poengene ikke ble igjen hos hjemmelaget. Mens CSK var noe unøyaktige i enkelte avslutninger, var bortelaget mer resolutte i den avgjørende fasen da kampen ble avgjort. Sandefjord hadde to gode matchvinnere i Khaled Chentout og Ola Sørdahl (begge 7 mål), og deres erfaring og rutine var avgjørende for utfallet av denne kampen.

CSK-trener Marius Berge var skuffet etter kampen, spesielt over at spillerne jobbet mindre kollektivt i andre omgang (mye 1 mot 1). Men han var generelt brukbart fornøyd over debuten i 1. divisjon.

Beste spiller for bortelaget var Khaled Chentout. For hjemmelaget fikk målvakt Henrik Eidsvåg bestemannsprisen, Han hadde en redningsprosent på knappe 50. Mestscorende på CSK Elite var Mats Guldseth (6) og Kim A. Rinnan (5).

Denne kampen viste at CSK Elite har 1. divisjonsnivået inne, og med noen justeringer både defensivt og offensivt vil vi få mange gode CSK-opplevelser i løpet av vinteren. Omtrent 280 tilskuere overvar kampen. Neste hjemmekamp er 4. runde i NM mot Stord Elite (onsdag 23. sept kl 17), og da håper vi på langt flere og langt mer høylytte tilskuere….