Hjemmekamp mot St Hallvard søndag kl 16

Skrevet av geirs

Kalenderårets siste hjemmekamp for CSK Elite spilles søndag 6. des kl 16 mot St Hallvard HK.

I denne forhåndsomtalen skal jeg gjøre en vri: skrive mye om motstanderen og mindre sportslige analyse. Dette ettersom jeg fikk med meg seks SHK-kamper i fjor…

St Hallvard (stiftet i 2008) spiller nå sin tredje sesong i 1. divisjon, de to første sesongene førte til henholdsvis sjette- og femteplass. Drammenslaget har lagt en femårsplan for å rykke opp til Grundigligaen, men har startet årets sesong såpass sterkt at målet kan nåes allerede denne sesongen.

I fjor spilte to trøndergutter (og tidligere CSK-spillere) for St Hallvard: Sindre Kjelaas og Kristian Søraker. Begge var ønsket tilbake til CSK, men kun sistnevnte returnerte til Trondheim.

Laget trenes av én av Norges beste spillere gjennom alle tider – Glenn Solberg. De har en jevn spillertropp med en god blanding av unge og rutinerte spillere. De har ulike spillertyper med ulike styrker (men også noen svakheter…): gode målvakter, hurtige kantspillere, solide linjespillere og ulike typer bakspillere. Laget har dobbel dekning i alle posisjoner, unntatt på høyre bakspiller. Men der har de sin toppscorer Kim Skaug, en hurtig og skuddsterk venstrehendt luring. Laget scorer jevnt fra alle posisjoner på banen. Og de har så langt (!) i denne sesongen hatt evnen til å avgjøre jevne kamper.

St Halvard som klubb er ikke ulik CSK Elite:
– Trolig er dette de to klubbene i 1. divisjon med de laveste budsjettene.
– Begge lagene satser på lokale spillere og har ikke latt seg friste av å kjøpe inn dyre spillere.
– Begge klubbene drives av slanke, men effektive organisasjoner drevet av ildsjeler.
– Begge lagene har i sitt trenerteam assistenter for landslagstrener Christian Berge (Glenn Solberg og Zeljko Tomac), men vi har broren til landslagstreneren…
– Begge lagene har flotte og sympatiske kapteiner som er gode forbilder på og utenfor banen (Jim R. Kvello og Simen Solberg).
– De er begge småklubber i hver sin by i forhold til spillertilgang (Kolstad vs Drammen HK) og sponsortilgang (Rosenborg, Ranheim, Byåsen, Kolstad vs Strømsgodset, Mjøndalen, Drammen HK, Glassverket).

Vi satser på en jevn kamp på søndag, der det beste hjemmelaget vinner!